FŐPOLGÁRMESTERKÉNT BE FOGOM VEZETNI A TIBORCZ-ADÓT!

Home / PROGRAMOM / FŐPOLGÁRMESTERKÉNT BE FOGOM VEZETNI A TIBORCZ-ADÓT!

Visszaveszünk abból a rengeteg pénzből, amit a NER oligarchái elvettek Budapesttől és a budapestiektől. A nagyságrendileg félmilliárd forint értékű, többnyire Fidesz-közeli ingatlanokra új adót vetünk ki, az ebből befolyt pénzt bérlakás-építésre és -felújításra fordítjuk.

Budapest mára egy kettészakított város lett. Kiszolgálja a kiváltságos kevesek gazdagodását, de közben fájóan keveset szán a budapestiek hétköznapjaira, a város élhető jövőjére. Amire Orbán, a Fidesz helytartói, vagy a NER oligarchái akarják, arra van pénz, ami a budapestieket szolgálná, arra alig. Így, a budapestiek döntésre ellenére, folytatódik a lopakodó olimpiai program (LOP), nem kevesebb mint ezer milliárd forintot költenének olyan presztízsberuházásokra, amelyeknek semmi közük ennek a városnak a jövőjéhez. Az ilyenfajta közpénzszórásból, vagyis  a – mások mellett – a budapestiek kárára gazdagodó NER-elit  kivagyiságával és rátartiságával tolja bele a képünkbe a saját luxusvilágát. Felvásárolták a fél Belvárost, az Andrássy úti palotákat, a Hegyvidék legdrágább telkeit, a méregdrága terepjáróikból nem érzékelnek semmit abból, milyen is a többség Budapestje

Ha igazságosságról beszélünk akkor azoknak akik ilyen sokat elvettek vissza kell adniuk valamennyit.

Ezért bevezetjük a Tiborcz-adót. A Tiborcz-adó a mintegy félmilliárd forint értékű budapesti ingatlanok tulajdonosaira vonatkozik majd, a tőlük beszedett pénzt pedig a lakhatási válság enyhítésére, a fiatalok lakáshoz jutásának segítésére, bérlakás-programra és a rossz állapotú önkormányzati lakások felújítására fordítjuk.

Mi ez, egy új ingatlanadó?
Nem, a Tiborcz-adó nem ingatlanadó, inkább a felső 1 százalék hozzájárulása a közösség céljaihoz. Sajnos tudjuk, hogy ez a felső 1 százalék nagyobb részt a NER kedvezményezettjeiből áll Budapesten.

Ez kerületi hatáskört érint!
Igen, a Tiborcz-adót a kerületekkel való együttműködésben lehet beszedni. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a kerületeknek is érdeke. A főváros és a kerületek új típusú együttműködését a Budapest Alkotmány rögzíti majd, ennek része lesz a Tibocz-adóval biztosítható igazságosabb teherelosztás.

Nem alkotmányellenes a Tiborcz-adó?
Nem, mert az alapja egy ma is létező adónem, jogszerű és elvszerű a ma is fennálló lehetőséget csak és kizárólag azokra alkalmazni, akiktől ez a pénz visszajár, illetve akik ezt megengedhetik maguknak.

Mennyi pénzre számítunk?
A szakértői becslések szerint évente több milliárd forintról van szó.

Hány ingatlant érinthet?
Több ezer ilyen ingatlan van Budapesten, és látjuk, évről évre egyre több.

Miért gondolják, hogy aki milliárdos, az NER-lovag és Tiborcz-adót érdemel? A tisztességesen meggazdagodott milliárdosokkal mi lesz?
A tisztességes milliárdosok nem fognak megsértődni azon, hogy valamennyit adjanak a közösség részére. Akik viszont a közösség rovására gyarapodtak, azoktól vissza kell vennünk a közösség javára.

Related Posts